ZABILA VLASTNÚ DCÉRU: Z vraždy 15-ročnej tínedžerky obvinili jej matku

17.02.2022 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves 17. februára (TASR) - Z vraždy 15-ročnej tínedžerky polícia obvinila jej matku. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová. Tragédia sa odohrala ešte začiatkom týždňa v jednej z bytoviek v Spišskej Novej Vsi.

Mésarová uviedla, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečení dôkazov vzniesol obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy voči 38-ročnej žene zo Spišskej Novej Vsi. "Tá v presne nezistenom čase z pondelka (14. 2.) na utorok (15. 2.) v úmysle usmrtiť svoju 15-ročnú dcéru ju opakovane napadla ostrým predmetom, pravdepodobne nožom, v jednej z izieb bytu v Spišskej Novej Vsi. Tínedžerka, ktorá bola v byte nájdená bez známok života v utorok dopoludnia, na mieste podľahla viacerým bodno-rezným poraneniam v oblasti hrudníka, krku a hlavy," priblížila hovorkyňa.

Polícia miesto činu dôkladne zadokumentovala a zaistila viacero stôp, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí za tento skutok spáchaný na chránenej osobe trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne až na doživotie. Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jej vzatie do väzby. "Vzhľadom na citlivosť prípadu bližšie informácie poskytovať nebudeme," uzavrela Mésarová.
 

Vyberte región

mark